Більше мільйона уболівальників випили у фан-зоні на Хрещатику 200 тис. літрів пива

21 червня 08:40

Комунальники вивезли 263 тонни сміття з фан-зони на Хрещатику. За 12 днів групового турніру тут з'їли 8 км сосисок і випили 3 цистерни пива.

 

У фан-зоні на Хрещатику за 12 днів групового турніру Євро-2012 побувало 1 млн 250 тис. уболівальників, повідомляє інформаційний центр «Україна-2012».За цей час випито 200 тис. літрів пива, або 3 цистерни, з'їдено 8 км сосисок, або 8 Хрещатиків, 18 тис. порцій морозива, або 1 тонну, 60 тисяч хот-догів, або 6,9 тонни (середня вага слона).«Всі, й шведи, і англійці, і поляки, і наші - купують сосиски. Не встигаємо підвозити», - каже продавець фан-зони.Також вболівальники купують дрібні сувеніри. Популярністю користується українська зозулиця.«В основному, звичайно купують маленькі зозулиці, пластикові по 15 грн. А також невеликі з глини», - говорить директор сувенірної компанії, що здійснює реалізацію сувенірів.- Іноземних вболівальників музеї та пам’ятники Києва майже не цікавлять

Деякі фанати навіть зацікавились жетонами на проїзд у метро - їх беруть для колекцій і на сувеніри друзям з різних країн. Тут зображено каштанчик і написано «Київ». «Вони класні, у нас таких немає. Подарую своїм колегам на роботі», - сміється англієць Пітер.Крім того, за 12 днів комунальники вивезли 263 тонни сміття, або 16,5 вантажівок.«В основному це пластик - пляшки, стаканчики, трохи металевих банок від пива. Все це пресується і вивозиться з зони», - говорить начальник главку Дмитро Новицький.Прибиральники кажуть, що серед сміття знаходять і багато фановскої атрибутики - перуки, шарфики, кепочки. «Вони їх, мабуть, гублять у натовпі», - кажуть волонтери. !znЧитайте також:

Євро-2012: розклад матчів, результати і турнірна таблиця

У Київській фан-зоні «від надлишку почуттів» запалили димову шашку. Ніхто не постраждав

Футболка з іронічноим написом про Донецьк стала хітом продажів на Євро-2012

Матчі Євро-2012, які транслювала ТРК «Україна», не побачила половина українців - БЮТ