Звернення Іспанії по фінансову допомогу спровокувало нове падіння євро

05 червня 11:43

Євро подешевшав до $1,2430 після звернення міністра фінансів Іспанії по допомогу. Окрім того, єдина валюта вперше за три сесії дешевшає щодо японської єни.

 

Євро відновив падіння до долара США у вівторок після того, як міністр фінансів Іспанії Крістобаль Монторо вперше закликав європейські фінансові інститути допомогти країні у рекапіталізації її банківської системи, повідомляє агентство Bloomberg.

Окрім того, єдина валюта вперше за три сесії дешевшає щодо японської єни через слабкі дані про роздрібні продажі в єврозоні та замовлення промислових підприємств у ФРН.

Євро на 14:54 мск 5 червня коштував $1,2430 порівняно з $1,2499 за підсумками сесії у Нью-Йорку в понеділок.

Курс американської нацвалюти до японської трохи опустився щодо рівня закриття минулої сесії - до 78,26/$1 проти 78,34 єни/$1. Євро впав з 97,97 до 97,27 єни.

"Ми як і раніше вважаємо, що варто продавати євро в разі його підвищення, оскільки структурні негативні чинники нікуди не подінуться", - зазначив керівник відділу валютної стратегії Canadian Imperial Bank of Commerce Джеремі Стретч.

Нагадаємо, минулого тижня, 30 травня, курс єдиної європейської валюти до долара впав до 1,23 долара за євро - найнижчого рівня за два роки, з липня 2010-го. Учасники ринку побоюються, що Іспанія, четверта за величиною економіка єврозони, може бути змушена звернутися до ЄС по антикризову допомогу - слідом за Грецією, Ірландією і Португалією.

Роздрібні продажі в єврозоні впали у квітні на 1% у порівнянні з попереднім місяцем, тоді як економісти, опитані агентством Bloomberg, очікували зниження показника всього на 0,1%. Обсяг замовлень промислових підприємств Німеччини скоротився у квітні 2012 року на 1,9% щодо березня при прогнозованому ринком падінні на 1,1%. !zn

Читайте також:

МВФ не планує надавати фінансову допомогу Іспанії, заявила Лагард


Найбільше підтримують збереження єдиної європейської валюти у Греції

Грецьким банкам таємно виділили 100 млрд євро допомоги

Глава МВФ Лагард пообіцяла придумати вихід з кризи


Ціни на оливкову олію впали до мінімуму за 10 років


Під Радою збираються прихильники Партії регіонів на підтримку російської мови (фото)