Зубик порівняв пільги «Лівели» із пільгами для шахтарів і афганців

30 листопада 13:21

Народний депутат Володимир Зубик, якого ЗМІ зв’язували із компанією «Лівела», вважає, що її пільги нічим не відрізняються від пільг шахтарям, афганцям чи працівникам сільського господарства.

 

«Сільське господарство має пільги, "Лівела" має пільги. Ще якісь там ветерани, афганці мають пільги… Давайте будемо говорити про пільги, які дають сільському господарству. Що це теж змова? Давайте будемо говорити про змову щодо пільг, які надають шахтарям….Вона це зробила законно чи не законно? Давайте з того почнемо»,- сказав Зубик в інтерв’ю.

Народний депутат вважає, що намагання прив’язати «Лівелу» до корупційних зв’язків, без аналізу законодавчого поля, знищує правову систему в державі.

«Звідки у вас така неповага до закону? До законодавства? До тих депутатів, яких ви вибирали. Не вибирайте наступний раз депутатів. Взагалі проголосуйте за анархію, зекономите купу грошей. Просто перетворіть країну на якусь охлократичну систему, де люди будуть приймати рішення і одразу, як у французьку революцію, виконувати на місці ці рішення. Відрубали голову тому, в того щось відібрали»,- сказав Зубик.

Він вчергове заперечив свою причетність до компанії «Лівела» .

«Клюєв так само причетний до "Лівели", як і я причетний до "Лівели". Як і ви причетні до "Лівели"»,- сказав Зубив журналістці.

Раніше ZN.UA писало про те, що Проміжний звіт тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної ради щодо розслідування безподаткового імпорту нафтопродуктів компанією «Лівела» визначив коло урядовців, підозрюваних у «недбалості», яка призвела до втрати бюджетних 3 млрд грн.

За даними Держмитниці, за чотири місяці 2010 року компанія «Лівела» імпортувала понад 1,5 млн т нафти і нафтопродуктів. У результаті, за даними АМКУ, держбюджет недоотримав близько 3 млрд грн. А за даними Міненерго, частка імпортних нафтопродуктів на ринку України за цей період зросла з 36% до 45%. З кінця листопада компанія, за інформацією Держмитслужби, припинила імпорт нафтопродуктів в Україну. «Лівела» офіційно ліквідована у березні цього року.