Зростання ВВП Китаю склало 7% у другому кварталі 2015 року

15 липня 06:49

Всупереч попереднім песимістичними прогнозами, ВВП КНР не впав нижче 7%.

 

Держстатбюро Китаю повідомляє, що зростання ВВП країни в другому кварталі 2015 року склало 7%.

"У першій половині 2015 року, зіткнувшись зі складними внутрішніми та зовнішніми економічними факторами, ЦК Партії дотримувався лінії "руху вперед до збереження стабільності" і застосував наукові та точні методи для макро-регулювання, що підштовхнуло систему до реформ та інституційних інновацій", - йдеться у доповіді Госстатбюро КНР.

Читайте також: Китайська міграція в Росію змінюється якісно

10 липня Шанхайський фондовий ринок незабаром після відкриття торгів зріс більш ніж на 5% після прийнятих напередодні урядом стимулюючих заходів.

7 липня стало відомо, що китайська фондова біржа обвалилася, а втрати склали близько трьох трильйонів доларів. Критична ситуація виникла через маржинальну торгівлю, або використання боргів для купівлі цінних паперів. Вона породила побоювання появи "економічної бульбашки".

Влада КНР намагалася стабілізувати основні показники, скуповуючи акції компаній з високою ринковою капіталізацією, скорочуючи первинну публічну пропозицію і зменшивши торгові збори. Але все це не спрацювало.

Пізніше Пекін масово скуповує знецінені акції через обвал фондової біржі. Хоча зазвичай вона лише дає позики брокерам, щоб підтримати маржинальне кредитування. Банк також виділив 41,8 мільярдів доларів кредиту брокерам, щоб вони могли купувати частки, які інвестори намагаються якомога швидше продати.