ЗМІ: Британія готується до розвалу єврозони

27 грудня 13:57

Уряд Великобританії готує плани введення обмежень на вивезення з країни і ввезення до неї капіталу на випадок розвалу зони євро ЄС, пише лондонська газета Daily Telegraph.

 

"Міністерство фінансів працює зараз над кризовим планом щодо запровадження контролю за переміщенням капіталу в умовах можливого краху єврозони", - пише видання. За його даними, обмеження на вивезення і ввезення капіталу до Великобританії буде введено "у крайньому випадку і відповідатиме аналогічним крокам в інших країнах Євросоюзу".

Фахівці британського мінфіну виходять із сценарію, коли розпад єврозони або вихід з неї однієї країни призведе до припливу фінансів до Великобританії, що може викликати небезпечне для національної економіки зростання обмінного курсу англійського фунта стерлінгів.

Правила, що існують зараз в Євросоюзі, дозволяють вводити окремим країнам контроль за припливом фінансового капіталу, але тільки на граничний період у шість місяців і за згодою інших держав ЄС.

Одночасно Daily Telegraph повідомляє, що британський МЗС розробив власний план на випадок краху єврозони, який, у тому числі, передбачає закриття зовнішніх кордонів Сполученого Королівства.