Згоріла Вуглегірська ТЕС відклала приватизацію "Центренерго"

03 квiтня 21:30

Пожежа майже повністю знищила одну з найбільших електростанцій України. А щоб щось продати, треба, щоб воно працювало.

 

Пожежа на Вуглегірській ТЕС вплинула на плани уряду з приватизації підприємства ВАТ "Центренерго". Про це на прес-конференції в Донецьку повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

"Для того, щоб щось продати, треба, щоб воно працювало. Те, що відбулося, це дійсно форс-мажорна ситуація і, відповідно, вже після того, як ми зрозуміємо по плану відновлення, як це буде відбуватися, уряд буде приймати подальші рішення", - сказав міністр.

"Протягом двох місяців ми розберемо завали і тільки після цього можна буде сказати про обсяги і етапи відновлення", - зазначив міністр.

За його словами, на відновлення тільки двох блоків станції може піти не менше півроку.

Раніше Фонд державного майна заявляв про намір виставити в 2013 році на конкурс приватизації ВАТ "Центренерго", яке є одним з провідних виробників електроенергії в Україні.

До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська і Трипільська. Сумарна проектна потужність станції становить 7600 мВт, що дорівнює близько 14% від загальної потужності електростанцій України. Найпотужнішою електростанцією компанії була Вуглегірська ТЕС.

Як повідомлялося раніше, одна людина загинула і п'ятеро постраждали в результаті пожежі 29 березня на Вуглегірській теплоелектростанції.

Пожежа почалася з загоряння обладнання, яке перетирає вугілля на пил. Вогонь поширився на покрівлю будівлі на площі приблизно 1500 квадратних метрів.

За даними оперативного зведення ДСНС України пожежу було ліквідовано тільки вранці 30 березня. Чотири блоки ТЕС наразі перебувають під завалами. !zn

Читайте також:

Пожежа на Вуглегірській ТЕС загасили через 13 годин: один загиблий, 5 постраждалих

Пожежа на Вуглегірській ТЕС знищила 4 енергоблоки, місто залишилося без тепла й води

Фонд держмайна має намір в 2013 році продати "Центренерго" і "Донбасенерго" за 2-2,5 мільярда

Ставицький пообіцяв повністю відновити згорілу Вуглегірську ТЕС