Збитки економіки США від урагану "Сенді" можуть перевищити $20 млрд

30 жовтня 08:28

Тільки менше третини з цієї суми - $7-8 млрд є застрахованими збитками. Значна частина загальних втрат припаде на частку муніципалітетів, які будуть змушені відновлювати зруйновану інфраструктуру.

 

Загальні збитки економіки США від урагану "Сенді", що обрушився минулої ночі на Східне узбережжя США, можуть перевищити $20 млрд, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані дослідницької компанії Kinetic Analysis Corp.

Лише $7-8 млрд - це застраховані збитки. Значна частина загальних втрат припаде на частку муніципалітетів, які будуть змушені відновлювати зруйновану інфраструктуру.

Американські фондові майданчики, в тому числі New York Stock Exchange, ринок облігацій у вівторок знову будуть закриті. Припинена робота низки великих підприємств, включаючи заводи General Motors.

- Вашингтон готується до найбільшої за 16 років повені. Пентагон може затопити (ВІДЕО)

New York Stock Exchange робить перерву в торгах вперше з 11 вересня 2001 року, коли робота майданчика переривалася на 4 дні. Через ураган востаннє робота NYSE припинялася через стихію у вересні 1985 року, проте тільки на один день. Більш тривалих, тобто більше, ніж на один день, зупинок торгів не було з 1888 року.

Раніше компанія фахівці Eqecat заявили, що "Сенді" може призвести до збитку в розмірі $10-20 млрд, збитки страхових компаній можуть скласти $5-10 млрд. Для порівняння: збитки від попереднього урагану "Айрін" в 2011 році склали $10 млрд, а ураган "Айк" в 2008 році коштував США $20 млрд, наголошується в повідомленні. Страхові збитки від урагану "Катріна", найдорожчої бурі в історії природних катастроф, склали $40-65 млрд, повідомляється в дослідженні. !zn

Читайте також:

Ураган «Сенді» може знизити шанси Обами на перемогу у президентських виборах

Ураган «Сенді» пройшовся США