Завтра Азаров буде міркувати, чи дозволити Бойку створити нову «Лівелу»

01 грудня 11:17

У п'ятницю, 2 грудня, о 15:00 відбудеться міжвідомча засідання за головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова з питання доопрацювання законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу", який передбачає звільнення від податків всієї нафти, яку ввезе до країни Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України". Про це повідомило джерело в уряді.

 

"Станом на ранок 1 грудня ми не маємо на руках доопрацьований Міненерго документ, тому як піде обговорення - невідомо", - повідомив він.

За його словами, згідно з протоколом засідання Кабінету міністрів від 16 листопада законопроект Міністерства енергетики та вугільної промисловості підлягає доопрацюванню з урахуванням зауважень Мінфіну, Мінекономрозвитку і Антимонопольного комітету, проте за два тижні з дня засідання відповідні документи не надійшли.

За інформацією джерела, законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу" передбачає звільнення від податків всю нафту, що імпортується "Нафтогазом".

Окрім цього, Міненерго також пропонує звільнити від оподаткування й операції з реалізації нафтопродуктів, вироблених з нафти, імпортованої "Нафтогазом".

Раніше ZN.UA повідомляло про те, що ініційовані Мінпаливенерго зміни до Податкового кодексу завдадуть збитків держбюджету мінімум на 25 млрд грн.

Окрім того, експерти консалтингової групи «А-95» впевнені в тому, що сфера постачань нафти і нафтопродуктів буде повністю монополізована, тому що конкурувати з володарем таких податкових пільг не буде ніякої можливості.

«Остання модифікація законопроекту є нічим іншим, як законодавчою легалізацією схеми, роботу якої ми бачили у виконанні фірми "Лівела" та інших компаній групи "Тайстра" у 2004-му, 2007-му і 2010 рр. Її головний результат - колосальні втрати бюджету і повне руйнування ринку при однаково високих цінах на паливо для споживачів», - сказав тоді директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн.