Заступник голови Міненерговугілля Макуха і директор "Укренерго" Ходаковський подали у відставку

22 квiтня 14:43

Макуха був заступником міністра енергетики з 2007 року, Ходаковський керував "Укренерго" з 2009-го. Про кадрові ротації повідомив особисто міністр енергетики Едуард Ставицький.

 

Заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Володимир Макуха (на фото праворуч) та директор Національної енергетичної компанії (НЕК) "Укренерго" Анатолій Ходаковський подали у відставку.

Про це повідомив міністр енергетики Едуард Ставицький в понеділок, 22 квітня.

У той же час він не став розкривати кандидатури, які бачить на вакантні посади.

"Рішення (про нового директора "Укренерго" - ред.) ще не прийнято", - сказав він.

Крім того, міністр зазначив, що рішення про затвердження кандидатури на посаду заступника голови Міненерговугілля приймає президент. "Я ще нікого не подав на розгляд", - уточнив Ставицький.

Макуха із червня 2007 року по січень 2011-го працював заступником міністра палива та енергетики України, після реорганізації відомства з січня-2011 обіймав посаду заступника міністра – керівника апарату Міненерговугілля.

Ходаковський керував НЕК "Укренерго" з жовтня 2009 року, до цього був заступником директора з економіки та фінансів компанії.

Міненерговугілля України з 24 грудня 2012 року очолює Едуард Ставицький, у якого один перший заступник Ігор Попович (курирує вугільну промисловість) і два заступники - Сергій Чех і Володимир Макуха (керівник апарату міністерства).

"Укренерго" експлуатує магістральні і міждержавні лінії електропередачі, а також здійснює централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, яке знаходиться у підпорядкуванні Міненерговугілля. Директор "Укренерго" затверджується наказом глави міністерства. !zn

Читайте також:

Кабмін звільнив президента "Енергетичної компанії України" Петра Омеляновського

Янукович звільнив голову Держекоінвестицій

Олександра Пінського звільнено з посади заступника глави Мінекономрозвитку