Заради порятунку фондового ринку Бродський зобов'яже бізнес проводити IPO спочатку в Україні

26 грудня 09:35

Українському бізнесу можуть закрити дорогу на міжнародні фондові майданчики, якщо емітенти не проведуть перший публічний продаж акцій (IPO) на вітчизняних фондових біржах.

 

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва запропонувала зробити обов'язковим для вітчизняних емітентів первинне розміщення (IPO) на українських фондових біржах не менше 10% випущених акцій.

Відповідну пропозицію голова Держпідприємництва Михайло Бродський надіслав у листі на адресу Мінфіну.

Бродський зазначає, що вітчизняний фондовий ринок перебуває в занепаді та потребує введення нових інструментів для розвитку інвестиційної реформи. Нагадаємо, раніше впливова газета Financial Times поставила Україну на друге місце за темпами падіння фондового ринку.


- За темпами падіння фондового ринку України поступилася тільки Кіпру

"Так, за останні три роки кошти інвесторів, депоновані на біржі, скоротилися з 350 млн грн до менш ніж 50 млн грн. Українські інвестиційні компанії обирають західні фондові біржі. При цьому громадяни України не мають можливості вкладати власні кошти в компанії-лідери вітчизняної економіки . Складається така ситуація, що через три-п'ять років не буде жодного IРО на українських біржах, у той час як інвестиційний ресурс населення буде зростати", - наголошується в повідомленні, розміщеному на сайті Держпідприємництва.

Запропонована норма дозволить, на думку Бродського, направити внутрішні інвестиційні ресурси на розвиток провідних підприємств України, накопичувати капітал у гривні усередині країни, зробить фондову біржу індикатором стану української економіки і сферою для заощадження та акумулювання статків громадян. !zn


Читайте також:

Держава буде заманювати інвесторів на біржі низькими податками

Податківці готуються до війни з міжнародними «ціннопаперовими» спекулянтами

«Нафтогаз» хотів би вийти на IPO в 2012-2013 роках

The Wall Street Journal «поховала» інвестиційну привабливість України

Депутати перекрили схему виведення коштів за кордон за допомогою цінних паперів