Замість зниження акцизу на бензин уряд вирішив «шукати якісь інші варіанти»

21 березня 11:51

За словами Макухи, у питанні зниження акцизу на світлі нафтопродукти уряд прийняв альтернативне рішення. Що передбачає це альтернативне рішення, заступник міністра не пояснив.

 

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 21 березня не прийняв рішення про зниження акцизів на світлі нафтопродукти.

Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимир Макуха.

«Було прийнято рішення шукати якісь інші варіанти», - сказав він.

На питання про те, що завадило уряду прийняти таке рішення, Макуха відповів: "Це дуже складне питання, і прийнято альтернативне рішення". Що передбачає це альтернативне рішення, заступник міністра не пояснив.

При цьому Макуха зазначив, що питання про створення умов для ввезення нафти, мінімум, 1 млн тонн для переробки на вітчизняних НПЗ є більш реальним. «Це більш реально», - сказав чиновник щодо можливості створення таких умов.

Відзначимо, що раніше прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду заявив, що Кабмін планує знизити акциз на бензин і створити умови для ввезення 1 млн тонн нафти, незважаючи на те, що це призведе до втрат доходів бюджету.

Як відомо, за минулий рік акцизний збір на бензин було підвищено на 50%, або на 66 євро/тонна, що еквівалентно 65 коп./літр, і що відповідно стало потужним стимулом зростання цін на бензин у 2011 році. На сьогодні частка податків у ціні бензинів у середньому становить 35%, дизпалива - 22%.

Власники АЗС прогнозують, що при збереженні тенденцій зростання цін на нафту у світі, вартість бензину в Україні може підвищитися до 11,5 грн/л А-95 бензину і 10,5 за л дизпалива. !zn

Читайте також:

Азаров пообіцяв знизити акциз на бензин

В Україні знову здорожчає бензин

ТНК-ВР заявляє про застарілі стандарти якості палива в Україні


Ціни на бензин за рік зросли майже на третину. Здебільшого – завдяки «Лівелі»