ЗАлК повернуто України, Дерипаска незгодний

18 травня 17:35

Російська компанія "РусАл" має намір оскаржити рішення Київського апеляційного господарського суду від 17 травня, який за позовом Генпрокуратури повернув у державну власність 68,01% акцій Запорізького алюмінієвого комбінату. Про це повідомила прес-служба "Русала".

 

"РусАл скористається правом касаційного оскарження рішення у Вищому господарському суді України", - йдеться в повідомленні прес-служби.

"РусАл" підкреслює, що рішення суду було ухвалене за досить давньою судовою суперечкою і поки не набуло чинності, а нижча судова інстанція прийняла рішення на користь російської компанії.
Раніше прес-служба ГПУ розповсюдила повідомлення про те, що суд скасував рішення Держсуду Києва від 27 грудня 2010 року, яким Генпрокуратурі було відмовлено в розірванні договору купівлі-продажу 68,01% ЗАлКа і в поверненні
його в державну власність.
У лютому 2008 року Генпрокуратура подала позов до Держсуду Києва з вимогою розірвати укладений в 2001 році договір купівлі-продажу 68,01% акцій ЗАлКу між ФДМ і "АвтоВАЗ-Інвест". Раніше ФДМ у ході чергової перевірки
зафіксував невиконання інвестзобов'язань власником ЗАлКу.
На даний момент ЗАлК входить в об'єднану компанію "РусАл", підконтрольну російському мільярдерові Олегу Дерипасці, і є єдиним виробником первинного алюмінію в Україні, однак у квітні зупинив його виробництво.