Законопроект про трансфертне ціноутворення допрацюють "з урахуванням міжнародного досвіду"

03 квiтня 16:51

Урядовий документ поки вирішили відкликати і зайнятися його доопрацюванням. Вирішити його "подальшу долю" у профільному комітеті Ради мають намір через два тижні.

 

Комітет Верховної Ради з питань податкової і митної політики прийняв рішення до 17 квітня доопрацювати урядовий законопроект №2515 "Про внесення змін до Податкового кодексу України про трансфертне ціноутворення" з урахуванням застосування міжнародного досвіду в даному документі.

За ухвалення відповідного рішення проголосували більшість присутніх на засіданні членів комітету.

"Ми знімаємо законопроект, два тижні працюємо в режимі нашої роботи, виносимо його на наступне засідання і надалі, на підставі міжнародного досвіду, будемо вирішувати його подальшу долю", - сказав під час засідання голова комітету Віталій Хомутинник.

Під час розгляду урядового законопроекту депутати внесли пропозицію при доопрацюванні законопроекту врахувати досвід застосування трансфертного законодавства Російської Федерації, Казахстану та Європи.

Депутати також відзначали, що даний законопроект, по суті, направлений на утиски інтересів підприємців, крім того, він суперечить нормам Митного кодексу України.

Представляв законопроект членам комітету заступник міністра доходів і зборів України Андрій Ігнатов, який, у свою чергу, повідомив про готовність міністерства врахувати більшість зауважень парламентаріїв, висловлених в ході розгляду законодавчої ініціативи.

У той же час журналістам Ігнатов відмовився конкретизувати, які саме пропозиції будуть підтримані. !zn

Читайте також:

Структура Фірташа лобіює послаблення до трансфертного законопроекту

Міндоходів проти скорочення списку пільгових податкових юрисдикцій у трансфертному законопроекті

Експортерам дадуть два з половиною роки на пристосування до податкових нововведень

Глава Міндоходів: Пора почати поважати свою країну і платити прибуток тут