Законністю спецмита на іномарки займеться суд

11 квiтня 22:11

Юристи намагаються довести, що є постраждалою стороною. Так, після набуття чинності спецмита автомобіль, замовлений до цієї дати і поставлений після неї, буде коштувати дорожче, через особливі обставини (введення спецмита).

 

Окружний адміністративний суд Києва розгляне законність запровадження Міжвідомчою комісією спецмит на іномарки 30 квітня 2013 року. Таке рішення було ухвалено в четвер, 11 квітня, на попередньому судовому засіданні в справі про законність запровадження спецмита на іномарки, позивачами в якому виступають юристи Олександр Величко і Юрій Філь.

Юристи намагаються довести, що є постраждалою стороною. Так, після набуття чинності спецмита автомобіль, замовлений до цієї дати і поставлений після неї, буде коштувати дорожче, через особливі обставини (введення спецмита). У результаті клієнт буде зобов'язаний платити більш високу ціну.

У свою чергу відповідачі в особі Міжвідомчої комісії і Мінекономіки наполягали на відводі позову на підставі того, що позивачі не є постраждалою стороною, оскільки рішення безпосередньо зачіпає обмежене число осіб, зокрема, і автоімпортерів.

Суд прийняв до розгляду клопотання та інші документи в справі.

Нагадаємо, 14 березня Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі (МКМТ) опублікувала рішення про введення спецмита на нові імпортні машини. Воно складе 6,46% на автомобілі з двигуном від 1 до 1,5 літрів і 12,95% - для автомобілів з двигуном від 1,5 до 2,2 літрів.

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в березні 2013 року через майбутнє введення спецмита склали 19 тисяч одиниць, що майже на 60% перевищило показник попереднього місяця. !zn

Читайте також:

Обсяг продажів машин виріс на 60% - через введення спецмита

Іномарки подорожчають: імпорт нових авто обклали спеціальним митом

США продовжують наполягати на тому, що Україна підриває основи СОТ

У Кабміні передбачили загибель СОТ через скандал з переглядом мит