Захарченко обіцяє глобальну "чистку" в податковій

14 жовтня 17:36

Регіональні податкові адміністрації очікує значна ротація кадрів, але особливу увагу буде приділено керівному складу ДПА в м.Києві.

 

Про це заявив голова Державної податкової служби України Віталій Захарченко.

За його словами, масштабна реорганізація регіональних органів податкової служби розпочалася відповідно до постанови Кабінету міністрів. Першими під реформування потрапили 11 регіонів - ДПА в Донецькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Херсонській, Хмельницькій, Чернівецькій областях та ДПА в Києві.

"Територіальні органи очікують певні зміни в кадровому складі. У регіонах податківці безпосередньо спілкуються з платниками податків, тому роботі кожного працівника буде приділятися значна увага. Передусім, буде оцінюватися професійний рівень і особистісні якості працівника", - зазначив В. Захарченко.

На думку податківця, такий підхід має стати на заваді корупційним проявам в податковій службі. Адже сьогодні почастішали випадки, коли в передчутті змін деякі з посадовців намагаються використати свою посаду для збагачення.

Так, за його даними, лише за 9 місяців поточного року з органів ДПС звільнено 186 осіб. Загалом з початку поточного року правоохоронними органами порушено 198 кримінальних справ стосовно працівників органів Державної податкової служби, за фактами хабарництва – 54 кримінальні справи.

"Ми розуміємо, що процес боротьби з корупцією буде нелегким, але перші кроки вже зроблено – розпочато реорганізацію служби на місцях, проводиться серйозна ротація кадрів, більш жорсткими стали вимоги до наших фахівців. У той же час проводиться удосконалення адміністрування податків у напрямі зменшення впливу людського фактору, що, відповідно, усуне умови для проявів корупції", - зазначив голова ДПС України.