За своєю статистикою митниця перевіряє контейнери у 8 разів швидше, ніж насправді

15 вересня 10:31

Держмитниця вважає, що немає жодних проблем із перевіркою контейнерів на Південній митниці, повідомляє прес-служба митниці.

 

За повідомленням прес-служби, станом на 14 вересня в портах Одеського регіону знаходиться близько 7 200 контейнерів при загальній спроможності одночасного розміщення 11 000 одиниць.

«Проблем із розмитненням вантажів немає. Восени традиційно збільшуються обсяги імпорту», – сказав директор департаменту організації митного контролю та оформлення Держмитслужби Сергій Сьомка.

У повідомленні йдеться також, що з початку року Південна митниця оформила майже на 40 відсотків більше контейнерів, ніж за аналогічний період 2010. Середній час здійснення митного контролю та оформлення товарів і транспортних засобів у режимі імпорт на митних постах «Одеса-порт» та «Іллічівськ» склав відповідно 1 годину 58 хвилин та 1 годину 47 хвилин.

Учора ZN.UA повідомляло, що кілька крупних торгових мереж звернулись до уряду із проханням навести лад на митних постах, оскільки через затримки вони несуть великі збитки. У німецької мережі «Metro C&C.» митники перевіряють лише по 3-4 контейнери за день, у результаті чого у неї накопичилось 300 контейнерів із товаром, що псується.

За словами в.о.начальника Іллічевського порту Юрія Васькова процес оформлення контейнерів зараз складає близько 12 годин, тоді, як 4 місяці тому – 4 години. Він також сказав, що в ЄС подібна процедура займає півгодини.