За організацію концерту і салюту на День Незалежності регіоналу віддали 1,49 млн грн

22 серпня 08:37

Фінансувати святковий концерт на День Незалежності і салют буде держава, а не меценати, як заявлялося раніше столичною владою. Тендер на проведення святкування, КМДА уклало з організацією, власником якої є депутат від Партії регіонів.

 

КМДА уклало угоду з ТОВ «Таврійські ігри» на проведення загальноміських заходів з нагоди Дня Державного Прапора та 21 річниці Незалежності України на суму 1,49 млн грн державних коштів. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Відзначимо, що раніше Голова КМДА Олександр Попов заявляв, що сцена на Майдані і салют будуть організовані за кошти меценатів, тоді як організація салюту включена у вищевказаній угоді з «Таврійськими іграми».

Компанії замовлено організацію святкової концертної програми на Майдані Незалежності за участю популярних естрадних виконавців, переможців, лауреатів та дипломантів популярних конкурсів і фестивалів.

Кошти на гонорари для співаків в цій угоді не передбачені. Ці півтора мільйона гривень повинні піти на встанвлення і обслуговування освітлювального, звукового, сценічного обладнання, декорування сценічного комплексу та забезпечення святкового феєрверку під час проведення концерту.

Київ витратить на святкування Дня Незалежності України 2-3 млн грн

Власниками ТОВ «Таврійські ігри» є Світлана і Микола Баграєв, народний депутат, який у березні 2011 року перейшов з фракції БЮТ у фракцію Партії регіонів.

У минулому році фірма Баграєва також отримала від КМДА 1,50 млн грн на організацію святкування Дня Незалежності.

Нагадаємо, окрім організації концерту на Майдані Незалежності КМДА також за 1,05 млн грн найняла фірму для проведення концерту за участю симфонічного оркестру та академічної капели на Софійській площі в рамках святкування Дня Незалежності України. Таким чином два концерти без урахування гонорарів виконавцям коштуватимуть міському бюджету 2,55 млн грн. !zn

Читайте також:

Українців закликали прийти на роботу перед Днем Незалежності у вишиванках

У Києві парад на День Незалежності замінять виступом військових оркестрів

Київ витратить на святкування Дня незалежності України 2-3 млн грн

День Незалежності відзначать салютами, але військового параду в Києві знову не буде