З початку сезону в українські підземні сховища закачано 3,7 млрд кубометрів газу

18 червня 16:02

В 12 основних підземних сховищах резервний запас газу на сьогодні становить близько 10,5 млрд кубометрів. З початку року і по 16 червня для потреб України було імпортовано 14,4 млрд кубометрів газу.

 

На 16 червня в 12 основних підземних сховищ газу (ПСГ) України з моменту початку сезону закачування (з 15 квітня) розміщено 3,7 млрд кубометрів газу. Про це ZN.UA повідомило джерело в Міненерговуглепромі.

За словами джерела, всього резервний запас газу на сьогодні становить близько 10,5 млрд кубометрів. З початку року і по 16 червня для потреб України було імпортовано 14,4 млрд кубометрів газу. З них майже 4 млрд кубометрів - на адресу компанії Ostchim Дмитра Фірташа. Крім того, згідно з даними джерел ZN.UA в «Нафтогазі України», експорт російського природного газу з початку 2012-го року і на 16 червня склав 41,6 млрд кубометрів, включаючи держави СНД і Молдову. Раніше начальник департаменту науково-технічної діяльності та зовнішніх зв'язків компанії «Укртрансгаз» Роман Шимко повідомляв, що в підземні сховища в нинішньому сезоні буде закачано всього 17-18 млрд кубометрів газу. Зазвичай до початку опалювального сезону «Укртрансгаз» накопичував ув ПСГ 22-25 млрд куб. м газу для гарантії його безперебійного транзиту в ЄС. «Але цього року ми закачаємо обсяги, яких Україні буде достатньо для проходження опалювального сезону», - заявив Шимко. !zn Читайте також: «Газпром» змусив Україну рятувати його транзит за рахунок «Нафтогазу» «Газпром» наперед лякає Європу порожніми українськими газосховищами Україна відмовилася від резерву газу для потреб Європи