З 15 квітня українці почнуть платити податок на нерухомість

15 квiтня 10:18

Квартири і житлові будинки, площа яких не перевищує 120 кв. м. і 250 кв. м. відповідно, не оподатковуються. Податок сплачується тільки за ті метри, які перевищують зазначені квадрати.

 

З 15 квітня українці почнуть отримувати квитанції для сплати податку на нерухомість. Міністерство доходів і зборів визначило, що власники квартир площею більше 120 кв. м будуть платити 300 грн податку, а будинків площею 250 кв. м і більше - 800 грн.

Окрім того, за кожен квадратний метр понад пільгової площі для квартир житловою площею від 120 до 240 кв. м і житлових будинків житловою площею від 250 до 500 кв. м виплата становитиме 1% мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня поточного року.

Для квартир житловою площею вище 240 кв. м і будинків з житлоплощею більше 500 кв. м визначили ставку на рівні 2,7% мінімальної зарплати. На 1 січня 2013 року мінімальна зарплата становила 1147 гривень. Таким чином, середня сума податкових виплат може скласти близько 300 грн за квартиру і до 800 грн за будинок.

Таким чином, власники нерухомості, яка підлягає оподаткуванню, з наступного понеділка почнуть отримувати інформацію про суму податку та платіжні реквізити.

Податківці уточнюють, що сплатити податок потрібно буде протягом двох місяців з моменту отримання квитанції. За цей же термін необхідно зв'язатися з чиновниками в разі незгоди із зазначеною сумою збору.

Нагадаємо, що не оподатковуються: квартири, площа яких не перевищує 120 кв.м., житлові будинки площею до 250 кв.м., садові і дачні будинки, нерухомість, що належить багатодітним і прийомним сім'ям, які виховують 3-х і більше дітей, гуртожитки. !zn

Читайте також:

Мінфін запропонував замінити податок на нерухомість податком на розкіш

Мінфін запропонував нараховувати податок на житло із загальної, а не житлової площі

Власників нерухомості повідомлять про належну до сплати суму податку протягом II кварталу

Податкова підрахувала, скільки українці заплатять нового податку на нерухомість