Ющенко вважає помилкою влади виконання газових контрактів Тимошенко

11 червня 14:43

Колишній президент України Віктор Ющенко вважає, що найбільшою помилкою нинішньої влади є виконання газових контрактів, підписаних екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

 

«Найбільша помилка цієї влади це те, що вона прийняла до виконання угоду, яку підписала Тимошенко», - сказав В. Ющенко журналістам під час перебування в Сумській області в суботу, 11 червня.

На його думку, у цієї влади було найбільше підстав заявити, що ці домовленості є незаконними і не відповідають національним інтересам. «Про що там домовлялися Путін і Тимошенко, вже сьогодні відчувають 46 млн. людей, тому приймати це до виконання, значить, бути хохлом. Це неправильно», - підкреслив екс-президент.

Він вважає, що ця перша помилка потягла за собою й інші, в тому числі і підписання Харківських угод, головною метою яких було «забрати в України ще на 25 років шматок землі». «Це серія серйозних помилок, що забрала найістотніші козирі, які були у нинішньої влади», - сказав В. Ющенко.

На його думку, немає сенсу сьогодні вести дискусії про газ, оскільки невдалі переговори щодо газу - це наслідок непродуманої, слабкої і малоросійської політики. «А їздити з поклоном до Москви ... Туди їздив Мазепа, туди їздив Калнишевський, і відповідь була завжди одна - потрібно навчитися бути представником сильної нації. Тоді можна з легкістю вирішувати газові проблеми. Газ - це відгомін від політики. Це, на жаль, не економічна категорія», - сказав В. Ющенко.