Євросоюз поставить Україні реверсний газ

25 лютого 16:02

Брюссель обіцяє Києву сприяння у питанні диверсифікації постачань газу.

 

Європейський Союз пообіцяв Україні сприяти у вирішенні питання диверсифікації постачань газу. Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький.

"Євросоюз пообіцяв вирішити питання щодо диверсифікації постачань природного газу, що, безумовно, вплине на ціноутворення (щодо російського газу - ред)", - сказав він журналістам у Брюсселі.

Міністр відповів ствердно на питання про те, чи стосується це реверсних постачань з Європи. "У нас є повна домовленість, є чіткий план, який ми виконаємо найближчим часом", - сказав Ставицький.

zn
zn
Євросоюз: Україна повинна отримати доступ до газу на міжнародних ринках

За його словами, мова йде про країни - західні сусіди України - Словаччину, Угорщину, Польщу. Він також нагадав про те, що є технічні можливості постачань газу з Європи - до 30 млрд куб. м.

"Це повністю вирішує всі питання", - сказав він.

При цьому міністр зазначив, що цей газ буде постачатися за ціною спотових ринків. Відповідаючи на питання про терміни таких постачань, Ставицький сказав: "найближчим часом".

Нагадаємо, раніше у статті ZN.UA комісар ЄС з енергетики Гюнтер Оттінгер повідомив, що Євросоюз вивчає можливість створення "газових коридорів" для диверсифікації газопостачання. Для цих цілей ЄС може використовувати трубопроводи у Західній Україні. !zn

Читайте також:

Від Енергетичного співтовариства виграють і Україна, і Євросоюз (стаття єврокомісара)

Відновлення прямих постачань газу з Туркменістану малоймовірне, - Янукович

Україна може почати реверсні постачання газу зі Словаччини і Румунії