Євросоюз погодився допомогти Києву домогтися зниження ціни на російський газ

21 лютого 16:25

Брюссель готовий надати Києву конкретну допомогу у питанні зниження ціни на російський газ, заявив глава Міненерго України, але деталізувати конкретні механізми не став, лише попросив почекати до 25 лютого.

 

Брюссель готовий надати конкретну допомогу і підтримати зусилля Києва щодо здешевлення ціни на російський газ.

Таку заяву зробив міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький у Брюсселі після закінчення зустрічі з європейським комісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером у четвер, 21 лютого.

"Ми провели дуже плідні переговори, було визначено щодо підтримки України в питанні зміни ціни на газ. До цього були тільки декларації, а зараз європейська сторона запропонувала нам деякі механізми для його рішення", - сказав Ставицький в інтерв'ю українським журналістам.

Разом з тим, він не став вдаватися в деталі, які саме механізми запропоновані Єврокомісією, пославшись на те, що вони будуть відображені у спільному Меморандумі у сфері енергетики, який буде підписаний у рамках майбутнього саміту Україна - ЄС, запланованого на 25 лютого у Брюсселі.

"Які? Це буде відображено у звіті про виконання Меморандуму у сфері енергетичного співробітництва. Почекаємо до 25 лютого", - сказав Ставицький.

Кажучи про зустріч з єврокомісаром, український міністр підкреслив, що він почув "конструктивний і прагматичний підхід щодо співпраці з ЄС з точки зору енергетичного розвитку нашої держави". "Я впевнений, з боку ЄС вже будуть практичні кроки", - сказав він. !zn