Європарламент відхилив проект бюджету Євросоюзу на найближчі сім років

14 березня 08:23

Європейський парламент відхилив семирічний проект бюджету до 2020 року, тепер Єврокомісії належить узгодити компромісний варіант.

 

Європейський парламент відхилив проект бюджету Євросоюзу на період з 2014 по 2020 роки, запропонований на лютневому саміті ЄС. Таким чином, депутати висловили невдоволення тим, що проект не враховує їхні вимоги направити більше коштів на економічне зростання, інновації та наукові дослідження.

Депутати Європарламенту заявили, що бюджет в його нинішньому вигляді неприйнятний. Після важких переговорів на саміті було вирішено, що бюджет на 2014-2020 року має скоротитися більш ніж на 3%.

"Суми, запропоновані Радою, відповідають бюджету 2005 року, тому, що був 8 років тому. Легко зрозуміти, що в 2020 році неможливо буде виконати завдання, що стоять перед ЄС, маючи ті ж кошти, що й у 2005 році", - заявив голова Європарламенту Мартін Шульц.

У четвер, 14 березня, лідери ЄС зберуться у Брюсселі на новий саміт, головним порядком денним якого, як очікується, стануть економічні проблеми Євросоюзу - у першу чергу, питання про заходи жорсткої економії і боротьби з безробіттям. !zn

Читайте також:

Євросоюз визнав свою неплатоспроможність

Євросоюз: затягнути паски, щоб не розвалитися?

Євросоюз пояснив пріоритети бюджету на 2014-2020 роки

ЄС нарешті схвалив новий семирічний бюджет