Єврокомісія запідозрила MasterCard у зловживаннях

09 квiтня 15:30

Єврокомісія вже займалася питанням транскордонних зборів, яких вимагає MasterCard, і це відбилося у документі від 2007 року, який підтвердив суд, визнавши порушення.

 

Єврокомісія стартувала офіційне розслідування відповідності практики MasterCard антимонопольним нормам ЄС на ринку оплати банківськими карткихами в Європі, розповів у вівторок офіційний представник відомства Антуан Коломбані.

"Ми стурбовані тим, що деякі збори, яких вимагає MasterCard, можуть порушувати правила конкуренції", - зазначив Коломбані на брифінгу у Брюсселі.

Єврокомісія вже займалася питанням транскордонних зборів, яких вимагає MasterCard, і це відбилося у документі від 2007 року, який підтвердив суд, визнавши порушення.

На даний момент розпочато розслідування щодо комісійних зборів з власників карток, які приїжджають з третіх країн. Вони, за інформацією єврочиновника, платять значно більший, ніж споживачі з ЄС, комісійний збір. Часто це суперечить нормам банків на інших ринках.

Більше того, національні рівні міжбанківських витрат значно відрізняються в країнах-членах ЄС, і, як запідозрили в Єврокомісії, стандарти MasterCard обмежують транскордонну конкуренцію і зловживають своїм переважаючим становищем.

Паралельно, заявив Коломбані, вже ведеться розслідування подібних норм системи Visa.

Додамо, що очікується уточнення європейського законодавства щодо платежів банківськими картками. До літа поточного року єврочиновники збираються презентувати проект нового регламенту.

Тим не менше, у Європейській комісії зазначають, що проведення розслідування щодо MasterCard не однозначно свідчить про його результат. !zn

Читайте також:

Українці стали активніше розраховуватися пластиковими картками

Visa і MasterCard заплатять 7,25 млрд доларів за монопольну змову

Українці не можуть нормально зняти гроші у банкоматах