Єврокомісія схвалила виділення 600 мільйонів євро Україні

16 березня 14:24

ЄС виділи другий транш макроекономічної допомоги.

 

Єврокомісія від імені Євросоюзу затвердила виділення Україні другого траншу макроекономічної допомоги, який становить 600 мільйонів євро. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, повідомляє "УНІАН".

Раніше повідомлялося, що глава представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі повідомив про те, що другий транш макроекономічної допомоги буде виділено в Україну протягом найближчих тижнів.

Читайте також: Порошенко висловив надію на отримання траншу МВФ у березні
Нагадаємо, Єврокомісія ще в липні 2015 року виділила Україні макрофінансову допомогу ЄС на загальну суму 1,8 млрд євро, надходження коштів розбито на три транші кожен за 600 млн євро. Україна отримала лише перший транш.

Відзначимо, що одним з проблемних питань є також вимога ЄС зняти заборону на експорт деревини з України.

Як писало DT.UA, українська деревообробка опинилася на перехресті власних інтересів і євроінтеграцією України. Так, ЄС виступає проти закону України, яким запроваджено мораторій на експорт круглого лісу, оскільки він порушує угоду про асоціацію з ЄС. Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає можливим компроміс щодо мораторію на вивіз круглого лісу.