Єгипет підвищує податок за прохід суден по Суецькому каналу

31 сiчня 16:26

На 5% буде підвищено мито, зокрема, на танкери, які транспортують сиру нафту, нафтопродукти і природний газ.

 

Єгипетська влада прийняла рішення підвищити податок на прохід суден по Суецькому каналу на 2-5% залежно від класу суден та вантажів, які вони перевозять, повідомила в четвер адміністрація Суецького каналу.

"Податкові збори за прохід суден по Суецькому каналу будуть підвищені з 1 травня 2013 року", - йдеться у спеціальній заяві адміністрації каналу.

На 5% буде підвищено мито, зокрема, на танкери, що транспортують сиру нафту, нафтопродукти і природний газ. На 2,5% збільшуються збори за прохід по каналу кораблів, що перевозять автомобілі, на 3% - на всі інші вантажні судна.

Суецький канал - судноплавний безшлюзовий канал в Єгипті, що сполучає Середземне і Червоне море. Зона каналу вважається умовним кордоном між двома континентами, Африкою і Євразією. Найкоротший водний шлях між Індійським океаном і областю Середземного моря в Атлантичному океані (альтернативний маршрут довший на 8 тис. км). Суецький канал був відкритий для судноплавства 17 листопада 1869 року.

До відкриття каналу транспортування здійснювалося шляхом розвантаження суден і сухопутного перевезенням між Середземним і Червоним морями.

Прибуток від експлуатації Суецького каналу є однією з основних статей доходу єгипетського бюджету. Податкові збори з кораблів, що проходять по каналу, щорічно складають близько 5,6 мільярда доларів. !zn

Читайте також:

Через три місяці Єгипет може збанкрутувати

У трьох містах Єгипту введено надзвичайний стан

Єгиптяни схвалили проект "конституції меншини", що передбачає відмову від світської держави

Президент Єгипту скасував указ, який наділяє його повноваженнями "фараона"