ЄБРР в травні відкриє представництво в Одесі

20 березня 17:23

Це буде четвертий і останній представницький офіс в Україні.

 

Європейський банк реконструкції і розвитку у травні відкриє представницький офіс в Одесі. Таким чином, ЄБРР відкриє своє четверте представництво і завершить формування представницьких офісів в Україні. Про це повідомив директор ЄБРР в Україні Шевки Аджунер.

"Для нас це ключовий і необхідний фактор для забезпечення регіонального розвитку та розвитку бізнесу в регіонах", – сказав він у ході п'ятого засідання Ради регіонального розвитку.

Аджунер нагадав, що в кінці 2016 року такий офіс був відкритий у Харкові, два інших працюють у Києві та Львові.

Він також додав, що ЄБРР створює ще 15 центрів з підтримки бізнесу в Україні.

"Ми хочемо зробити так, щоб малі та середні підприємства нарощували свої конкурентні переваги у всіх регіонах країни. Малі та середні підприємства є ключем до сталого розвитку України. Вони зможуть допомогти деолігархізації економіки, її демонополізації", – запевнив Аджунер.

Відкриття офісу банку в Одесі попередньо планується на 26 травня цього року.

Читайте також: Гройсман обговорив з головою ЄБРР приватизацію ОПЗ

Нагадаємо, що директор ЄБРР в Україні Шевки Аджунер розраховує на зростання інвестицій банку в реалізацію проектів в Україні у 2017 році до EUR 1 млрд.

Також повідомлялося, що ЄБРР спільно з Європейським інвестиційним банком готові виділити 160 млн євро на розвиток метро в Харкові.

У лютому Кабінет міністрів затвердив надання державної гарантії за кредитом ЄБРР державного "Укрексімбанку" на $ 150 млн.

У січні голова ЄБРР Сума Чакрабарті пообіцяв допомогу у реформуванні націоналізованого "Приватбанку".