ЄБРР може припинити фінансову допомогу Україні через корупцію

13 березня 09:52

Інвестори пропонують поліпшити ситуацію в Україні шляхом створення фінансового інституту омбудсмена, оскільки відсутність упевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку відлякують інвесторів від приходу в Україну.

 

Європейський банк реконструкції та розвитку може відмовитися від фінансової допомоги Україні, якщо в країні не буде вирішена проблема корупції. Про це заявив заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчінсон.

"В судах за допомогою певної "подяки" супересчки вирішуються. ЄБРР не буде надавати допомогу країні, якщо не буде вирішена проблема корупції",- сказав Хатчінсон, пише "Коммерсантъ-Украина".

Крім того, за його словами, великі проблеми для залучення інвестицій створюють рейдерські атаки на бізнес і вибірковий підхід при контролі над бізнесом з боку держави. В цілому він вважає, що відсутність упевненості у захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в країну для відкриття або розвитку вже створеного бізнесу.

За даними Держстату обсяг прямих іноземних інвестицій в Україні у 2012 році скоротився більш ніж на 400 млн дол, у порівнянні з попереднім роком - до 4,13 млрд дол, і ця тенденція триває вже кілька років.

Раніше повідомлялося про те, що Європейський банк реконструкції і розвитку братиме участь у реалізації комплексної програми підвищення безпеки знаходяться в експлуатації енергоблоків українських АЕС шляхом надання кредиту на суму 300 млн євро. !zn

Читайте також:

ЄБРР надасть 300 млн євро на безпеку АЕС України

Європейські банкіри констатували погіршення інвестклімату в Україні

Азаров розповів європейським банкірам про інвестиційний клімат і боротьбу з корупцією