Януковичу показали систему стеження за екологією з космосу

03 квiтня 15:16

Система космічного стеження дозволяє відслідковувати незаконні вирубки та будівництво в районах заповідників і дуже швидко знаходити порушників.

 

Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський представив президенту Віктору Януковичу доповідь щодо запровадження програми супутникового моніторингу за станом навколишнього природного середовища.

Як повідомляє президентська прес-служба, йдеться про програму державного екологічного моніторингу, яка дозволить суттєво посилити контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства - своєчасно виявляти протиправні рубки лісу та неліцензований видобуток корисних копалин, неконтрольовані викиди відходів, утворення сміттєзвалищ тощо.

«Програма космічного моніторингу землі дозволяє дуже чітко, зі стовідсотковою вірогідністю відстежувати незаконні вирубки, незаконне будівництво в районах заповідників, природних парків, – зазначив М. Злочевський після зустрічі з Президентом. – І, звичайно, це дозволяє дуже швидко знаходити порушників чинного законодавства». !zn

Читайте також:

Міністр екології закликав мерів оголосити мораторій на винищення бездомних собак

Орленко пішов з поста голови Нацекоінвестагентства через позицію міністра екології за Кіотським протоколом

Екологічна п'ятирічка: український сценарій