Янукович втомився повторювати: вступати до МС Україна поки не буде

31 сiчня 14:51

Сьогодні говорити про будь-які формати кооперації України з Митним союзом поки неактуально.

 

Говорити про можливість приєднання України до Митного союзу (МС) Росії, Білорусі та Казахстану можна буде не раніше, ніж через рік, коли з'являться реальні результати роботи об'єднання.

Про це вкотре заявив журналістам президент України Віктор Янукович у Кіровограді у вівторок, 31 січня.

"Що стосується Митного союзу, я також відповідав на це питання неодноразово. Мене змушують про це говорити щодня, цілодобово, не менше, ніж один раз на тиждень... Повторюю, що Митний союз, який створено між Росією, Білоруссю та Казахстаном, тільки почав працювати. Ми ще не знаємо результатів його роботи, навіть хоча б економічних результатів", - сказав В.Янукович.

Зокрема, президент підкреслив, що поки невідомо, як вплине на ситуацію у МС вступ Росії до Світової організації торгівлі (СОТ).

"На ці запитання відповідей поки немає. Найближчим часом, через рік-півтора, ми побачимо результати. Якщо це буде нам вигідно, і буде відповідати нашим національним інтересам, ми будемо розглядати варіанти вирішення цього питання", - підкреслив голова української держави.

Окрім того, нагадав В.Янукович, ще не набула чинності угода про створення зони вільної торгівлі між країнами СНД, і що саме Україна ініціювала одночасну ратифікацію договору парламентами країн-учасниць СНД.

Окрім того, В.Янукович у черговий раз зазначив, що питання вступу України до МС вимагає внесення змін до Конституції, або ж його має бути розглянуто на Всеукраїнському референдумі. !zn

Читайте також:

Путін: Україна сама прийде до Митного союзу


Колесніков вважає, що МС - це сир у мишоловці


Для Росії важливіша українська ГТС, ніж членство України у МС