Янукович полетить до Москви поговорити про енергетику і може навіть "підписати документи"

12 грудня 10:14

Візит президента України Віктора Януковича до Москви 18 грудня відбудеться тільки в тому випадку, якщо потрібно буде закріпити результат конкретних домовленостей.

 

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін планує 18 грудня провести зустріч у Москві для обговорення питання двостороннього співробітництва та підписання документів у сфері енергетики.

Про це журналістам повідомив посол РФ в Україні Михайло Зурабов. Він підкреслив, що така зустріч може відбутися лише в тому випадку, якщо будуть досягнуті конкретні домовленості.

"Якщо 18 числа ця зустріч відбудеться, а робота над порядком денним і змістом цієї зустрічі зараз триває, вона відбудеться тільки в тому випадку, якщо буде про що домовитися", - сказав він.

Посол зазначив, що контакти між двома президентами підтримуються постійно в телефонному режимі.

«Сам факт поїздки буде означати, що ми наблизилися серйозно до того, щоб вийти на практичні домовленості, - сказав Зурабов. - Цей візит буде саме організований з тією метою, щоб зафіксувати цю домовленість не лише рукостисканням, але і підписанням документів. Я маю на увазі домовленість, в тому числі і в енергетиці».

При цьому посол РФ в Україні уточнив, що основною темою переговорів буде саме співпраця в енергетичній сфері. «Основна тема - це співпраця у сфері енергетики», - сказав Зурабов.

За словами дипломата, в ході можливого візиту обговорюватиметься і тема Митного союзу. !zn

Читайте також:

Янукович їде до Москви знову говорити про Митний союз

Москва розраховує, що через два роки Україна буде в Митному союзі