Янукович після переговорів з Путіним: Пошуки прийнятної формули ціни на газ тривають

22 жовтня 14:56

Україна продовжує розраховувати вийти на "економічно обгрунтовану справедливу форму встановлення ціни на газ". Переговори, за словами Януковича, тривають.

 

Президент України Віктор Янукович заявляє, що Київ продовжує переговори з Москвою з питання економічно обгрунтованої ціни на газ.

"Переговори з актуального для України так званого газового питання тривають, і ми розраховуємо вийти на економічно обгрунтовану справедливу форму встановлення ціни на газ для нашої країни", - сказав Янукович після переговорів зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у Москві.

У свою чергу міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко підтвердив, що газове питання в ході переговорів обговорювалося.

- Янукович готовий нарощувати співпрацю з Митним союзом

"Сторони погодилися, що треба продовжувати діалог з цього питання", - сказав міністр.

Бойко не розповів, подробиці, проте поінформував, що незабаром має бути ухвалене принципове рішення про дату поновлення газових переговорів.

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу того, чи обговорювалося питання недобра Україною обсягів російського газу, міністр відповів негативно: "Ні, це питання не обговорювалося".

- Янукович домовився з Путіним разом відсвяткувати 200-річчя Шевченка

Заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв у свою чергу зазначив, що російська компанія очікує від української сторони незалежної міжнародної оцінки її газотранспортної системи, яка має лягти в основу переговорів про створення консорціуму про розвиток газотранспортної системи країни, найближчим часом.

"Ні, ще не отримали. Але розраховуємо отримати найближчим часом", - повідомив він.

Менеджер російської компанії визнав також, що зараз "Газпром" задоволений темпами закачування газу в українські підземні сховища. "Так-так. Ми реалізуємо спільно програму", - прокоментував він.

Нагадаємо, 22 жовтня відбулися переговори президентів України та Росії, на яких окрім газового питання обговорювалася, зокрема, проблематика Митного союзу. !zn

Читайте також:

Янукович готовий нарощувати співпрацю з Митним союзом

Бойко запевнив, що Україна не буде вступати в Митний союз в обмін на газову знижку

Росія заманює Україну в Митний союз майже триразовим зниженням ціни на газ

Майже 70% прихильників Партії регіонів хочуть до Митного союзу з Росією