Янукович підтримує продаж землі іноземцям - це світова практика

10 жовтня 10:10

Президент відзначив, що прийнятий парламентом закон дозволяє іноземним компаніям та інвесторам викуповувати тільки ту землю, на якій вони будують свої підприємства. «А всі інші розмови навколо цього питання є безпідставними», - додав він.

 

В іноземців повинна бути можливість купувати землю під підприємствами, які вони будують в Україні - це світова практика. Про це 10 жовтня заявив президент України Віктор Янукович, коментуючи ухвалений парламентом відповідний закон.

«Є стурбованість, що українську землю скуплять іноземці, у яких є величезні кошти. Закон це забороняє безпосередньо. Закон дозволяє іноземним компаніям та інвесторам викуповувати тільки ту землю, на якій вони будують свої підприємства. Це загальносвітова норма, яка є в світі, і вона повинна бути в Україні. Тому що ми будуємо сучасну країну. А всі інші розмови навколо цього питання є безпідставними», - заявив Янукович, якого цитує Ліга.net.

- Іноземцям дозволили купувати землю в Україні

Президент також зазначив, що земельна реформа, насамперед, направлена на інтереси сільгосптоваровиробника. «І доти, поки ми не завершимо громадське обговорення, ми ніяких кроків, які б не підтримувалися саме селянами, робити не будемо», - пообіцяв він.

Нагадаємо, 2 жовтня Верховна Рада України розширила коло осіб, які можуть купувати землю несільськогосподарського призначення, додавши в нього підприємства. За закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо набуття права власності на землю» проголосували 234 картки народних депутатів.

Згідно з документом, іноземці зможуть купувати землю «в межах населених пунктів у разі придбання об'єктів нерухомого майна та для спорудження об'єктів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності відповідно до законодавства України».

Крім того, вони зможуть купувати землю «за межами населених пунктів у разі придбання об'єктів нерухомого майна». !zn

Читайте також:

Рада не підтримала продовження мораторію на продаж сільгоспземель


Азаров сумнівається, що продавати землю почнуть вже в січні

Литвин заспокоїв: Продаж землі дозволять вже після виборів