Янукович підписав закон про реорганізацію нафтогазового комплексу

28 квiтня 14:10

Віктор Янукович підписав закон про реформування нафтогазового комплексу, який буде здійснюватися тепер за рішенням Кабінету міністрів України.

 

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 4658-VI «Про внесення змін до Закону України «Про трубопровідний транспорт» щодо реформування нафтогазового комплексу». Про це повідомила прес-служба глави держави.

Верховна Рада (ВР) України прийняла законопроект в цілому.

Законопроект народного депутата України Юрія Кармазіна «Про трубопровідний транспорт» був ухвалений Верховною Радою 13 квітня.

За прийняття відповідного законопроекту № 9429-1 в цілому проголосувало 242 народних депутати в п'ятницю, 13 квітня.

Законопроект № 9429-1, ініційований Кармазіним, передбачає, що «реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) держпідприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз Україна", що здійснюють діяльність з транспортування магістральними ("і/або розподільними", - видалено до другого читання, ред.) трубопроводами, зберігання в підземних газосховищах, і НАК "Нафтогаз Україна" здійснюється за рішенням Кабінету міністрів України».

Важливо відзначити, що до другого читання в закон була внесена поправка, що встановлює, що така реорганізація може проводитися «виключно з метою та на виконання зобов'язань, взятих Україною відповідно до Закону України "Про ратифікацію Протоколу про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства" . !zn

Читайте також:

Два боки однієї «газової» позатендерної медалі

Рада прийняла закон про заборону приватизації ГТС

У відділенні ГТС від газовидобутку Україна вирішила піти найрадикальнішим шляхом