Янукович обговорить з Путіним газові питання у кінці травня

22 березня 12:06

Янукович повідомив, що над газовим питанням зараз працюють робочі групи, і до кінця травня має бути вироблено прийнятне рішення, яке він і обговорить з Путіним.

 

Переговори з газового питання президентів України і Росії будуть продовжені у кінці травня. Про це Віктор Янукович заявив 22 березня на прес-конференції у Запоріжжі.

«Зараз працюють робочі групи, і ми сподіваємося, що до кінця травня - 20-х чисел травня, буде вироблено прийнятне рішення, яке ми обговоримо з Володимиром Володимировичем Путіним», - заявив український президент, відзначивши, що чекає від переговорного процесу збалансування доходів і витрат «Нафтогазу» таким чином, щоб не доводилося перекривати з бюджету дефіцит 500 млрд, які існують сьогодні.

Янукович також зазначив, що планує зустрітися з Путіним і в середині квітня - після Пасхи, ще до завершення переговорного процесу.

Варто відзначити, що останній візит Януковича до РФ відбувся 19-20 березня, проте інформації про обговорення газових питань не було.

Україна майже два роки веде з РФ переговори щодо зниження ціни на газ, називаючи ціну яку Київ платить за паливо, несправедливою, а самі контракти - кабальними. Росія в обмін на перегляд ціни домагається доступу до управління українською газотранспортною системою. Київ і Москва не виключають створення консорціуму з управління українською ГТС, але його модель поки не визначена. !zn

Читайте також:

Україна хоче купувати газ у Туреччини, Румунії та Німеччини

Україна довела, що не привласнювала російський газ

Азаров: якщо Росія припинить транзит газу, Україна знайде вихід

«Нафтогаз» уже знайшов охочих використовувати українські сховища газа