Янукович: Нам потрібно адекватне рішення щодо ціни на російський газ

20 сiчня 12:59

Україна повинна прийняти "ефективне і адекватне" рішення щодо непомірно високої ціни на російський газ, яку держава отримала внаслідок газових угод 2009 року.

 

Керівництво країни має докласти всіх зусиль, щоб вирішити проблему з непідйомною для бюджету ціною на російський газ, що негативно впливає на економіку і несе загрозу національній безпеці України.

Про це заявив президент України Віктор Янукович, відкриваючи сьогоднішнє засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) в Києві у п'ятницю, 20 січня.

Він підкреслив персональну відповідальність посадових осіб, зокрема членів РНБО, за ефективні дії щодо вирішення газового питання.

"Я хотів би, шановні колеги, попередити і попросити про персональну відповідальність за ефективність наших спільних дій у тій роботі на кожній дільниці, за якою ми визначимо сьогодні наші спільні дії", - цитує В.Януковича його прес-служба.

"Це питання має дуже велике значення у житті нашої країни, в її економіці і в розвитку нашої держави...Нам треба дати оптимальну адекватну відповідь на нього", - додав він.

За словами В.Януковича, за останні три роки різні запропоновані шляхи вирішення газового питання досі не дали "остаточної відповіді" на нього. !zn

Читайте також:

Газові контракти з РФ 2009 несуть загрозу нацбезпеці України, - РНБО

Азаров пообіцяв не розмінювати незалежність України на дешевий газ Росії

Заявами про ціну на газ українська влада маскує дії зі здачі ГТС