Янукович хоче синхронно ратифікувати договір про ЗВТ з СНД

20 грудня 13:42

Україна ініціює питання синхронної ратифікації державами-членами СНД угоди про створення зони вільної торгівлі, заявляє президент України Віктор Янукович.

 

"Рішення про створення ЗВТ, на яку ми чекали багато років ... Сьогодні ми бачимо, що ці інструменти створюються, і я б хотів сказати, що Україна готова обговорити питання синхронної ратифікації цієї угоди, яку було прийнято. І я б сьогодні просив Дмитра Анатолійовича (президент РФ Д.Медвєдєв - ред.) це питання обговорити (на сьогоднішньому саміті)", - сказав В.Янукович на відкритті неформального саміту голів держав СНД у Москві у вівторок, 20 грудня.

В.Янукович підтвердив наміри України брати активну участь у роботі співдружності. Він зазначив, що СНД довела свою життєздатність і що необхідно "як мінімум" зберегти цей формат і працювати над удосконаленням діяльності Співдружності.

Як повідомлялося, В.Янукович у вівторок перебуває з візитом у Москві, де бере участь у роботі неформального засідання Ради голів держав СНД, присвяченого 20-річчю організації.