Янукович хоче будувати газопроводи і добувати газ у Туркменістані

13 березня 11:04

Україна хотіла б брати участь у проектах по розробці газових родовищ і зацікавлена в участі у будівництві газопроводів у Туркменістані.

 

Україна зацікавлена у співпраці з Туркменістаном щодо розвитку паливно-енергетичного комплексу, заявив президент України Віктор Янукович в ході українсько-туркменських переговорів у розширеному складі.

«Нас дуже цікавлять питання спільної роботи в плані розвитку паливно-енергетичного комплексу. Наявний в Україні потенціал може повною мірою бути використаним Туркменістаном у розвитку видобутку та транспортування природного газу», - сказав Янукович, повідомляє прес-служба президента.

При цьому він, зокрема, зазначив, що Україна готова брати участь у проектах по розробці газових родовищ та надати відповідне обладнання вітчизняного виробництва.

Голова держави також назвав цікавою і важливою для України участь в будівництві другої лінії газопроводу Малай-Багтиярлик (складової газопроводу Туркменістан-Китай) і газопроводу «Схід-Захід» через території Туркменістану, Афганістану, Пакистану та Індії.

Україна, окрім того, зацікавлена в участі у модернізації 5-го енергоблоку Морійської електростанції. «Ми готові продовжувати постачання українського обладнання на це будівництво... Це також той проект, який дуже важливий і цікавий нам», - сказав Янукович.

Президент звернув увагу на збільшення товарообігу між Україною і Туркменістаном. За його словами, в 2011 році його показники збільшилися втричі - до $1,2 млрд у порівнянні з 2010 роком. !zn

Читайте також:

У центрі Києва перекладають асфальт до приїзду Януковича (фото)

Азаров запевняє, що Росія пообіцяла Україні доступ до туркменського газу

Київ і Ашгабат домовилися про постачання туркменського газу. Але залишилися нюанси