Яценюк хоче призначити людей Коломойського і Ахметова в наглядову раду "Нафтогазу" - ЗМІ

20 лютого 13:57

Призначення членів наглядової ради може бути частиною змови Ахметова і Коломойкого з Порошенком і Яценюком, зазначають ЗМІ

 

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розпорядився призначити двох з п'яти членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

За наявною інформацією, новими членами Спостережної ради можуть стати Ігор Діденко і Вадим Гламаздин, повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в Кабінеті міністрів та Міністерстві енергетики.

Ігор Діденко - "особистість в історії нафтогазового комплексу України легендарна", писав у статті DT.UA експерт Сергій Куюн. Після приходу в Міненерго в травні 2014 року на посаду заступника міністра, за даними джерел у міністерстві, Діденко замкнув на собі практично всі, навіть самі "копійчані", питання. У грудні 2015 року Діденко подав у відставку.

Раніше з серпня 1999-го по квітень 2000 року обіймав посаду першого заступника голови "Нафтогазу України", а з квітня по червень 2000 року був в. о. голови правління НАК.

За даними ЗМІ, екс-бізнес-партнером Діденко є олігарх Ігор Коломойський.

Читайте також: "Нафтогаз" наполягає на створенні нового оператора ГТС і залученні іноземного інвестора


Вадим Гламаздин, який працював заступником генерального директора "Центру досліджень енергетики", який лобіює інтереси энергогруппы ДТЕК Ріната Ахметова, з 5 жовтня минулого року працює заступником міністра Кабінету міністрів.

За даними джерел УП, формування наглядової ради "Нафтогазу" буде проходити в найближчі три тижні, які не є пленарними.

Решти членів наглядової ради буде паралельно відбирати Міністерство економічного розвитку, якому нещодавно був перепідпорядкований НАК.

Нагадаємо, що новий спостережна рада НАК "Нафтогаз" з квітня забирає всі функції управління компанією у МЕРТ.

Раніше, народний депутат від БПП Мустафа Найєм написав, що провал за відставку уряду це результат змови Ріната Ахметова та Ігоря Коломойкого з президентом Петром Порошенком прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.