Введення Росією утилізаційного збору на імпорт автомобілів не торкнеться України

27 серпня 12:06

Український прем'єр, пославшись на домовленість з російським прем'єр-міністром, пообіцяв, що введення Росією утилізаційного збору на імпорт автомобілів не торкнеться України.

 

Введення Росією утилізаційного збору на імпорт автомобілів, швидше за все, не торкнеться України, заявив 27 серпня український прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Переговори з російським керівництвом проведені, нам дали обіцянку всебічно це питання вивчити. Швидше за все, це питання України не торкнеться", - сказав Азаров.

"Така домовленість у мене була з прем'єр-міністром Росії", - додав прем'єр України.

За словами Азарова, введення Росією утилізаційного збору нещодавно обговорював український президент Віктор Янукович зі своїм російським колегою Володимиром Путіним.

"До 1 вересня, як ви знаєте, залишилося зовсім небагато. Поки ніяких рішень російським керівництвом на адресу України не прийнято, тому почекаємо і побачимо", - зазначив глава українського уряду.

На початку серпня президент РФ Володимир Путін підписав закон про введення в Росії утилізаційного збору на нові і не нові автомашини. Згідно з новим законом, з 1 вересня 2012 року буде сплачуватися утилізаційний збір за кожний транспортний засіб, як ввезений в Росію, так і вироблений на її території. Навантаження щодо утилізації повністю ляже на виробників та імпортерів, тобто буде закладатися у вартість машин.

Базова ставка за нову легкову машину може скласти 20-45 тисяч рублів, за вантажну - в залежності від категорії - від 150 до 400 тисяч рублів. Коефіцієнт утилізаційної трудомісткості легкових автомобілів (не більше 10 пасажирських місць, маса не більше трьох тонн, об'єм двигуна не більше 1,3 літра) складе 0,5, тобто величина збору становитиме 10 тисяч рублів. Для автомобілів з об'ємом двигуна від 1,5 до 1,8 літра - 1, а понад 3,5 літра -3,5 - 3,6. !zn

Читайте також:

Азаров дорікнув Росії: Що ж ви, брати наші, так з нас дерете?

Власників автомобілів обкладуть новим податком - на утилізацію

В Україні продовжують скорочуватися обсяги промислового виробництва

Азаров розповів про користь труднощів у газових переговорах з Росією