Вуглегірська ТЕС згоріла через розгерметизацію

15 квiтня 20:18

Було прийнято рішення не відбудовувати згорілі чотири енергоблоки, а капітально відремонтувати їх.

 

Причиною пожежі на Вуглегірській ТЕС стала розгерметизація системи подачі вугільного пилу, в результаті чого стався витік і самозаймання, повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький.

На засіданні штабу він зазначив, що збиток від пожежі виявився менше передбачуваного, тому було ухвалено рішення не відбудовувати згорілі чотири енергоблоки, а капітально відремонтувати їх.

Міністр зазначив, що говорити про конкретні цифри можна буде в кінці травня поточного року, а на початку червня буде розроблено план капітального ремонту енергоблоків. "Розроблено план з капітального ремонту станції. Обсяг збитку знизився, за попередніми оцінками, але остаточно його буде названо на початку червня. Енергоблоки буде відновлено", - заявив Ставицький.

Як повідомлялося, пожежа на Вуглегірській ТЕС почалася з загоряння вугільного пилу вдень 29 березня, потім вогонь перекинувся на дах будівлі енергоблоку, трансформатори, інше обладнання. Пожежу на ТЕС було ліквідовано рано вранці 30 березня.

У результаті пожежі на Вуглегірській ТЕС було знищено чотири енергоблоки, загинула одна людина і п'ятеро постраждали. Попередня причина пожежі - порушення герметичності системи подачі вугільного пилу і її займання.

Ставицький заявив, що роботу Вуглегірської ТЕС буде повністю відновлено, але про терміни поки говорити рано. У місті відновлена подача води і газу, але немає теплопостачання. !zn

Читайте також:

Після пожежі на ТЕС влада роздає жителям Светлодарска обігрівачі та втішають прийдешнім потеплінням

Збитки від пожежі на Вуглегірської ТЕС склали понад 173 млн гривень

Згоріла Вуглегірська ТЕС відклала приватизацію "Центренерго"

Ставицький пообіцяв повністю відновити згорілу Вуглегірську ТЕС