Власник «Коммерсанта» запропонував Прохорову продати РБК

15 грудня 09:25

Власник видавничого дому «Коммерсантъ» Алішер Усманов запропонував російському мільярдерові Михайлу Прохорову продати медіахолдинг РБК. За даними «Інтерфаксу», пропозицію М.Прохорову буде офіційно передано у четвер, 15 грудня.

 

Як повідомлялося, М.Прохоров у середу, 14 грудня, направив оферту щодо купівлі ВД «Коммерсантъ» нинішньому власникові видавничого дому А.Усманову.

Той у відповідь заявив: «У мене немає планів з продажу «Коммерсанта». З Михайлом Прохоровим ніяких конкретних перемовин не велося. До інформації на цю тему, яка поширюється, ставлюся як до доброго жарту».

У вівторок, 13 грудня, у ВД «Коммерсантъ» розгорівся скандал. Гендиректора «Комерсант-Холдингу» Андрія Галієва і головреда журналу «Власть» Максима Ковальського було звільнено, гендиректор видавничого дому Дем'ян Кудрявцев подав заяву про звільнення.

Головний редактор журналу «Комерсантъ-Власть» пояснив, що його звільнили за номер журналу, який оповідає про порушення на нещодавніх парламентських виборах у РФ, а до суду можуть подати за порушення журналістської етики після публікації фотографії бюлетеня з матірною образою на адресу Володимира Путіна.