Вкладникам Ощадбанку СРСР сьогодні починають видавати "вітіну тисячу"

01 червня 07:48

У перший день виплат гроші зможуть отримати до 80 тис. вкладників Ощадбанку к.СРСР. Компенсації будуть виплачуватися до 25 грудня поточного року, за цей період Ощадбанк України планує обслужити 6 млн вкладників.

 

Від сьогодні, 1 червня, у відділеннях "Ощадбанку" починаються компенсаційні виплати 1 тис. гривень знецінених вкладів Ощадбанку СРСР. У перший день початку виплат гроші повинні отримати від 70 до 80 тис. вкладників Ощадбанку к.СРСР.

Згідно з чергою, ці люди прийдуть і отримають свою тисячу гривень у вигляді картки, готівкою, або ж направлять на депозит.

До кінця року "Ощадбанк" сподівається обслужити лише 6 млн вкладників. Ще стільком же вкладникам, яким не були зареєстровані у списках в 2008 році, обіцяють видавати гроші протягом трьох років - до кінця 2015 року, коли закінчуються повноваження президента Віутора Януковича.

Читайте: Три чверті українців вважають «соцініціативи» Януковича передвиборчим популізмом

Крім того, "Ощадбанк" буде виплачувати по 500 грн на похорони спадкоємцям вкладників, які померли у 2005-2011 роках і не одержали компенсації витрат від знецінення грошових заощаджень протягом цього періоду.

Як відомо, гроші будуть нараховані на картку, але забрати їх кожна людина зможе будь-яким зручним саме їй способом - "готівкою" або покласти на депозит, або розрахуватися за якимись рахунками, або залишити їх на картці, кожен вкладник вирішить для себе сам.

Ці картки будуть діяти ще протягом 3 років.

Дотепер для близько 2,5 млн вкладників призначена актуалізація, з них процедуру актуалізації вже пройшли 1,5 млн вкладників. Компенсації будуть виплачуватися до 25 грудня поточного року, за цей період Ощадбанк України планує обслужити 6 млн вкладників.

В "Ощадбанку" напередодні повідомили, що Міністерство фінансів на компенсаційні виплати вже направило 200 млн грн, "ще 1,2 млрд грн ми повинні отримати сьогодні". !zn

Читайте також:

Спадкоємці вкладників Ощадбанку СРСР зможуть розраховувати лише на 500 грн

Вклади Ощадбанку СРСР почнуть повертати тим, кому за 80

Регіонали пояснили зволікання з втіленням соцініціатив Януковича нестачею кадрів

Янукович пообіцяв звільняти чиновників за саботаж його передвиборчих обіцянок