Вітчизняних виробників захистили підвищенням до максимуму СОТ ставок імпортних мит

06 листопада 13:49

Законом наведені розміри ставок ввізного мита до рівня, передбаченого зобов'язаннями перед СОТ, для ряду товарів, виробництво яких або вже здійснюється або може здійснюватись за умови надання нацвиробнику певних пільг, які допоможуть конкурувати з аналогічними імпортними товарами

 

Верховна Рада прийняла закон щодо приведення ставок ввізного мита до критерій Всесвітньої торгової організації (ВТО). Ставки будуть підвищені до максимально можливого рівня, обумовленого України з СОТ. Такий захід, на думку авторів ініціативи, потрібен для захисту вітчизняних виробників та поповнення держбюджету.
За відповідний законопроект проголосували 264 картки народних депутати. ВР прийняла в першому читанні цей законопроект 15 травня 2012.
"Законом наведені розміри ставок ввізного мита (до рівня, передбаченого зобов'язаннями перед СОТ) для ряду товарів, виробництво яких або вже здійснюється в країні або може здійснюватися за умови надання національному виробнику певних пільг, які допоможуть конкурувати з аналогічними імпортними товарами", - сказано в повідомленні. Всього змінено близько 100 товарних кодів на 10 знаках згідно з УКТ ЗЕД.
Авторами документу є депутати від Партії регіонів - голова профільного комітету Віталій Хомутиннік і його колеги по фракції Андрій Пінчук, Василь Горбаль та Олег Царьов.
"Щорічні додаткові надходження з ввізного мита в результаті підвищення розміру ставок можуть скласти близько 2 млрд. гривень", - наголошується в пояснювальній записці до документа.
Читайте також: