"Вишкою Бойка" зацікавилася прокуратура Великобританії

14 лютого 13:06

Хоч переплата $150 млн "офшорній" фірмі за бурову установку не зацікавила українську прокуратуру і СБУ, британські правоохоронні органи вирішили інакше

 

Прокуратура Великобританії розпочала розслідування щодо діяльності фірми Highway Investment Processing, яка продала бурову вежу (так звану "вишку Бойко") державній компанії "Чорноморнафтогаз" з переплатою в $150 млн.

Про це з посиланням на свої джерела повідомляють журналісти програми "Знаку оклику" телеканалу TBi.

"Хоч переплата $150 млн "офшорній" фірмі не зацікавила українську прокуратуру і СБУ, британські правоохоронні органи вирішили інакше. Британських правоохоронців цікавлять не підставні директори фірми, вони хочуть дійти до останньої ланки, і з'ясувати, хто отримав гроші від цієї оборудки", - йдеться в повідомленні.

В ньому також зазначається, що для цього за наполяганням британської прокуратури було призупинено процес ліквідації фірми Highway Investment Processing.

Журналісти посилаються на документ, який свідчить про це.

Зокрема, у виписці з реєстру компаній, зареєстрованих у Великобританії, зазначається, що "процес ліквідації підприємства тимчасово призупинено у зв'язку із отриманням реєстром заперечення проти ліквідації".

Як писало раніше ZN.UA, ця компанія брала участь в першому і в другому тендері з продажу чергової вишки. Участь у ньому, нагадаємо, замість анонсованих «10-12 виробників» взяли лише три загадкових посередники, серед яких і Highway Investment Processing. При цьому на той момент компанія всіх грошей за першу установку ще не повинна була отримати (тільки 80% передоплати), а вже продавала наступну.

З другим тендером у неї не склалося, тож ZN.UA з нетерпінням очікувало появи в Британському реєстрі свіжої фінансової звітності Highway, щоб спробувати зрозуміти, скільки «британські латвійці» заробили на Україні.

Проте буквально за кілька днів до обов'язкової публікації звітності Highway Investment Processing заявила про свою ліквідацію.

Детальніше читайте в статті ««Вишка Бойка»спливла біля Аскольдової могили». !zn

Читайте також:

Дві вишки "Нафтогазу". «Юнона і Авось»

Вертолетную площадку для Януковича строят люди, продавшие «вышку для Бойко»

Первая «вышка Бойко» прибыла в Турцию и останется там на пять месяцев

Бойко уверяет, что историю о «вышках» придумали коррумпированные журналисты