Виплати вкладникам "Таврики" триватимуть до 14 травня

27 березня 11:42

27 березня Фонд починає виплату коштів всім вкладникам у національній валюті України, незалежно від дати закінчення договору.

 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб констатує, що за період тимчасової адміністрації в АТ "Банк "Таврика" було виплачено 96,9% від загальної суми, що підлягає виплаті.

Про це заявила Олена Шарова, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"27 березня Фонд починає виплату коштів всім вкладникам у національній валюті України, незалежно від дати закінчення договору. Виплати триватимуть до 14 травня 2013 року. Після цієї дати виплати будуть здійснюватися за результатами розгляду індивідуальних звернень", - констатує Олена Шарова

Для отримання коштів, за її словами, вкладникам необхідно протягом 30 днів з моменту публікації в газетах "Голос України" і "Урядовий Кур'єр" (27 березня) подати заяву на задоволення кредиторських вимог на ім'я уповноваженої особи на ліквідацію банку "Таврика" Соловйової Наталії Анатоліївни за адресою: 01135, м. Київ, вул. Дмитрівська 92-94. Після її затвердження ця особа письмово сповіщає кредиторів про акцепт їхніх вимог.

Він також відзначає, що за період тимчасової адміністрації в АТ "Банк "Таврика" було виплачено 96,9% від загальної суми, що підлягає виплаті.

"За весь період тимчасової адміністрації в АТ "Банк "Таврика " було виплачено 916,18 млн грн, що становить 96,9% від загальної суми, що підлягає виплаті", - констатує Олена Шарова.

Нагадаємо, що раніше Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Олена Шарова повідомила, що за три місяці виплати вкладів банку "Таврика" 22 тис. клієнтів отримали 945,8 млн грн.

20 грудня 2012 року НБУ ввів тимчасову адміністрацію в "Тавриці". !zn