Вілкул відхрестився від звинувачень у спробі захопити Дніпропетровський стрілочний завод

16 березня 10:14

Звинувачення одного з акціонерів підприємства віце-прем'єр назвав "шантажем всього уряду з використанням чорного піару".

 

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул спростував звинувачення у спробі рейдерського захоплення Дніпропетровського стрілочного заводу.

Про це віце-прем'єр повідомив в інтерв'ю ZN.UA, коментуючи заяву одного з акціонерів Олега Левіна про спроби забрати підприємство в законних власників.

Як відомо, Олег Левін стверджував, що власників, нібито за розпорядженням Вілкула, змушують продати завод, контролюючі органи почали перевірку підприємства, "Укрзалізниця" припинила розрахунки за вже поставлену продукцію, а тендер на закупівлю стрілочних переводів "Укрзалізниці" був нібито виписаний під інший завод, що входить у структуру СКМ.

"Людина зробила заяву про спробу захоплення заводу, але вона нічого не говорила про акції, а говорила про можливість програшу тендеру. Виглядало це так: якщо підприємство, одним із акціонерів якої я є, не виграє тендер, то це означає рейдерство", - заявив віце-прем'єр.

"Щодо питань з графіком платежів, то будь-яке велике підприємство, зокрема, і "Укрзалізниця", і в Україні, і в Європі в умовах економічної кризи можуть мати затримки з платежами. Це абсолютно операційне питання. "Укрзалізниця" - велика структура, в якій проходять тисячі тендерів, і про наявність даного тендеру я дізнався з вашої газети. Після публікації у вашій газеті мені сказали, що дійсно проводиться даний тендер у даний період часу, але він не закінчений", - додав Вілкул.

Заяву Левіна він назвав "шантажем всього уряду з використанням чорного піару".

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в інтерв'ю Юрія Бутусова з Олександром Вілкулом. !zn

Читайте також:

На Дніпропетровському стрілочному заводі готові до протестів: через Вілкула роботу можуть втратити більше тисячі людей

Їздити "Хюндаями" стане небезпечно - "Укрзалізниця" не закупила потрібні стрілочні переводи

Бізнес-структури, близькі до Вілкула, намагаються "віджати" Дніпропетровський стрілочний завод