Відкриття СКМ представництва в Лондоні дасть компанії нові можливості для розвитку, - експерти

02 листопада 12:13

Відкриття компанією СКМ свого представництва в такому великому фінансовому світовому центрі як Лондон надасть компанії нові можливості для розвитку. Українські підприємства, виходячи на світовий ринок, набувають більше інструментів впливу на формування економічної політики країн, в яких вони ведуть свою діяльність, відзначають експерти.

 

Відкриття групою "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) свого представництва в Лондоні дасть компанії нові можливості для розвитку. Таку думку висловила виконавчий директор ЄБА Анна Дерев'янко.
"Відкриття компанією СКМ свого представництва в такому великому фінансовому світовому центрі як Лондон надасть компанії нові можливості для розвитку. Українські підприємства, виходячи на світовий ринок, набувають більше інструментів впливу на формування економічної політики країн, в яких вони ведуть свою діяльність. Взаємне проникнення бізнесів з різних країн покращує діловий клімат і сприяє обміну міжнародним досвідом і якісному поліпшенню конкурентного середовища", - зазначила Дерев'янко.
Схожу думку, коментуючи відкриття СКМ свого лондонського представництва, висловив і співвласник ІК "Сократ" Андрій Снєгірьов: "Безсумнівно, це позитивна новина. СКМ - це холдинг, який себе цивілізовано зарекомендував як на території України, так і за її межами. Враховуючи, що Лондон був і залишається ключовим фінансовим центром світу, то цілком логічно, що СКМ буде мати там своє представництво. Це дасть СКМ можливість наростити як моральний капітал, так і, можливо, обсяг своїх зовнішніх запозичень, якщо в цьому є необхідність".
Експерт також відзначив, що це цілком помітний крок до того, щоб Україна виглядала цікавим і цивілізованим партнером.
Нагадаємо, вчора, 1 листопада, СКМ відкрила представництво в Лондоні - дочірню компанію SCM Advisors (UK) Limited. Основними завданнями представництва стануть пошук нових інвестиційних можливостей за межами України і розвиток ділових зв'язків з представниками міжнародного інвестиційного співтовариства. Очолить SCM Advisors Ілля Архипов.
До групи СКМ входять компанії "Метінвест" і ДТЕК, ПУМБ і "Ренесанс-Капітал", АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, медіа група "Україна" і видавничий холдинг «Сьогодні Мультимедіа», ЕСТА Холдинг (нерухомість), "Український Рітейл "(роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин)," Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), HarvEast (сільське господарство), "Український аптечний холдинг", машинобудівний холдинг "Гірські машини", транспортний холдинг "Портінвест" та інші. 100% СКМ володіє бізнесмен Рінат Ахметов. !zn