Відкрито першу чергу оптового сільгоспринку «Столичний»

15 липня 14:46

Першу чергу оптового ринку сільськогосподарської продукції (ОРСП) «Столичний», побудованого в рамках реалізації Державної цільової програми створення оптових ринків сільгосппродукції, відкрито у Києво-Святошинському районі у с. Софіївська Борщагівка.

 

Як повідомляється в інформації адміністрації ринку, на 13 липня для здійснення торгівлі на ринку зареєструвалося понад 350 фермерських господарств і торгових компаній. Окрім того, виявили бажання отримати карту постійного покупця близько 8 тис. оптовиків у Києві та області.

Офіційне відкриття ринку заплановано на кінець липня.

Проект будівництва ринку у Києво-Святошинському районі Київської області реалізується в рамках Державної цільової програми створення оптових ринків сільгосппродукції, затвердженої урядом влітку 2009 року.

Загальна сума інвестицій у реалізацію проекту озвучувалася більш ніж в 1,3 млрд грн. Терміни будівництва ринку - 2011-2014 рр.. Будівництво даного ринку входить до першого етапу створення мережі ОРСП, що передбачає створення шести ринків.

Державна цільова програма створення оптових ринків сільгосппродукції, яка передбачає створення в Україні 25 ринків у 2009-2013 рр.., затверджена постановою уряду N562 від 3 червня 2009 року. Загальна сума коштів, необхідних для реалізації програми, визначена на рівні 4 млрд грн, зокрема 1,2 млрд грн за рахунок держбюджету.