Відкрити власний бізнес від сьогодні стане «набагато легше»

06 червня 06:02

Закон України про забезпечення рівних стартових умов для початку ведення бізнесу сьогодні набув чинності.

 

Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури початку підприємництва", яким створюються однакові стартові умови для початку ведення бізнесу в Україні суб'єктами господарювання, набув чинності сьогодні, 6 червня, через 10 днів після опублікування його у газеті "Голос України".


Документом вводиться можливість для засновників юридичних осіб (окрім акціонерних товариств) створювати статутні фонди у розмірах і в складі, який їм необхідний для відкриття власної справи.

Законом також мінімізуються витрати власних коштів засновників на етапі створення юридичних осіб, які у даний момент витрачаються на сплату банкам при відкритті тимчасових рахунків і на внесення грошових коштів в якості внеску до статутного фонду до моменту проведення їх державної реєстрації як юридичних осіб, на оплату за нотаріальне засвідчення підписів засновників на установчих документах і рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) прийняла у другому читанні і в цілому урядовий законопроект про спрощення старту підприємництва 21 квітня. Президент України Віктор Янукович підписав закон №3263-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури початку підприємництва" 20 травня.

Реалізація закону дозволить спростити і оптимізувати процедури зі створення юридичних осіб різних організаційно-правових форм, що у свою чергу буде заохочувати підприємців до початку власної справи і сприяти покращенню умов для відкриття бізнесу за рейтингом програми Doing Business за критерієм «відкриття бізнесу».